atelier logo 2023

holy sh*t, wat een mooie rollercoaster~ blog #2

Op een persoonlijke noot mee in onze avonturen -the journey- van a t e l i e r. 

The GOOD & the CHALLENGES!

2022

Het is nu eind december 2022 – 1 jaar na het tekenen voor ons pand, 9 maanden na de eerste opening van atelier, en 6 maanden na de opening van atelier 2.0. Er zijn niet genoeg woorden om je te vertellen over de opstart van atelier, maar we gaan het proberen!

Feels like a life-time ago, wandelend door de straten van Nijmegen, dromen over een eigen onderneming. Daar liepen we dan, met een koffie to go in de ene hand, en onze plannen in de andere. Vol energie, drive en overtuiging liepen we rond, met heel wat minder stressrimpels dan nu (stuur die botox tips maar door! No joke!). Toen nog (een beetje) naïef en totaal niet bewust van wat ons te wachten stond. MAAR, we zijn er VOL voor gegaan, hebben hard genoten, zijn hard gevallen, opgestaan, gegroeid, hebben gelachen en gehuild en zo f*cking veel geleerd. Het waren de tofste en ook de zwaarste maanden uit ons leven, maar we hadden het voor GEEN GOUD anders willen doen. Holy sh*t, wat een mooie rollercoaster!

Een eerste horecazaak starten, net na corona, in “het nieuwe normaal” ondernemen, daar kwam wel wat meer bij kijken. Let’s have a look! Wij hebben (1) de opening van atelier mogen vieren, (2) een super mooie start mogen ervaren, (3) (OEPS) een nieuwe verbouwing moeten uitvoeren tussendoor, (4) “mama’s van” 25 super toffe medewerkers mogen aannemen, (5) van alleen borrel naar avondeten, (6) een kok die ineens zoek was (iemand gezien?!), (7) ineens een energiecrisis en inflatie die niemand zag aankomen, (8) vakanties kunnen nemen & (9) we zijn stiekem ook al bezig met vervolgplannen.

opening

Zaterdag 12 maart 16:00 opende atelier haar deuren voor het eerst. 16:15 zaten we binnen en buiten VOL. Hoe dan?! Voor ons gevoel is het vanaf die dag nooit meer anders geweest. Haha, dat is natuurlijk niet helemaal waar, we hebben ook veel loze momenten gehad!

Maar Nijmegen heeft ons gelijk omarmd vol liefde en dat is alleen nog maar meer gaan groeien. Nijmegen BEDANKT!

verbouwing & atelier 2.0

Helaas kwamen we er al snel achter dat wij een nieuwe verbouwing moesten uitvoeren ivm. geluidsnormen (leuk eh, zo’n mooi oud pand). Eindelijk draaiend, net in het momentum van onze groei, omzet die binnen komt en dan dit. SH*T! En NU? 

Zo veel vragen waar je dan van wakker ligt;
-Hoe hebben we dit vooraf niet kunnen tackelen?
-Hoe kunnen we na 2 maanden open zijn gelijk weer een maand dicht gaan?
-Komen gasten wel terug?
-Wachten onze medewerkers op ons?
-WAAR gaan we het geld vandaan toveren!!!!??

Maar, wij denken in oplossingen: dit was onze kans om te heropenen met atelier 2.0! Een betere menukaart met avondeten erbij, nieuwe vloer die we daarvoor niet konden betalen (wel heel graag wilden), strakkere speakermuur & een pauze van 3 weken zodat wij uitgerust en sterker er tegenaan konden. En HOE? atelier 2.0 was gelijk weer een succes, en achteraf had het zo moeten zijn. Trust the process.

Opening atelier bar all day Nijmegen

“mama van” 25 super toffe medewerkers

Over de loop van de afgelopen maanden hebben we meer dan 25 man personeel mogen aannemen, WAT?! En wij dachten het met z’n 2en te kunnen draaien; Yeah right! Ons team maakt atelier en wat zijn wij trots! Ons motto: lekker jezelf zijn, en dat zijn ze ook! Maar, wel ineens mama van 25 man. Fijne lijn tussen baas zijn, mama bears spelen en vriend/vriendin zijn. Iedereen heeft hun eigen behoeftes, roosters en vooral manier van communicatie. Een echte learning curve waar we elke dag nog in groeien.

Jill, Sanna, Inge, Joshua, Joost, Lelie, Jeroen, Coco, Bert, Danique, Faye, Pieta, Kaat, Mel, Lois, Steffi, Yvonne, Marijn, Lotte, Sam, Puck, Sofia & Mette; BEDANKT!

nieuwe kaart & kok is zoek!

In de eerste weken van atelier kwamen we er snel achter dat naast brunch & borrel, wat niet genoeg bleek te zijn, wij ook avondeten (barfood) wilden intrigeren! De opening van atelier 2.0 was hier het perfecte moment voor!

Eén dag voor de opening van atelier 2.0, hele nieuwe menukaart, en onze kok was ineens zoek! Na een paar weken bij ons gewerkt te hebben, liet hij net voor atelier 2.0 niks meer weten, spoorloos verdwenen! Alle grappen ter zijde, het was echt enorm schakelen. Onze Brownie is de keuken ingesprongen en heeft daar 24/7 alles aangepakt. Onze Blondie moest daardoor alles aan de voorkant regelen. Dit was echt de zwaarste maand van het hele atelier proces. MAAR, we hebben er enorm van geleerd, en i.p.v. 1 kok hebben we nu een Food Porn team vol toppers die het echt geweldig doen! Huh?! Restaurant spelen zonder kok, dat werkt toch niet? Nou, wel dus: Hoe we dit precies hebben aangepakt komen we een ander keertje op terug! To be continued…

nieuwe work-life balance?! vakanties

Van een 9-5 baan naar een 24/7 onderneming, met dagen van 12 uur+, what work-life balance? Vriendschappen, relaties, me-time en werk combineren met een eigen onderneming; bijna onmogelijk! Gelukkig zijn we beide van mening dat zodra het kan, alle andere sociale activiteiten weer opgepakt kunnen worden! Zo hebben we het toch voor elkaar gekregen om in de afgelopen maanden beiden op vakantie te gaan! Maar, wacht! Vakantie in het eerste jaar van een onderneming? Ongekend, ofja, dat was in ieder geval vaker de reactie. Wij vinden vrijheid onderdeel van het “nieuwe” ondernemen. Twee jonge vrouwen die houden van het leven en rust-momenten horen daar net zo hard bij!

vervolgplannen

Next steps! JAZEKER! Nu atelier draaiend is, zijn er zeker vervolgplannen in de making! We beginnen bij atelier, bar all day; een nieuw terras, nieuw beeldlogo en verdere updates binnenkort (stay tuned). Naast horeca, zijn wij ook bezig met overige vervolgstappen.

Van onze levensstijl ons werk maken, that’s the key to our succes!

2023, bring it on!

Till next time,
Sharon & Ananda

Op de hoogte blijven tot de volgende blog? Volg ons op Instagram – @atelier_barallday

discover
more
stories:

REFORM atelier nijmegen

het verhaal achter REFORM  ~ blog #4

het verhaal achter REFORM more than a sport, it’s a LIFESTYLE! Wij, Sharon en Ananda, houden wel van een flinke workout, een rustmoment en van het goede leven. Balance is key, toch?! Wij hebben verschillende soorten sport geprobeerd in de

read more
atelier vintage collab

atelier x forces vintage ~ blog #3

kwaliteit met een verhaal ondernemend Nijmegen Nijmegen is niet alleen de leukste stad van Nederland (al zeggen we het zelf haha), maar ook een erg bewuste en bruisende stad. Vol jonge, ondernemende types die doen waar ze goed in zijn

read more