atelier logo 2023

atelier x forces vintage ~ blog #3

Op een persoonlijke noot mee in onze avonturen -the journey- van a t e l i e r. 

The GOOD & the CHALLENGES!

kwaliteit met een verhaal

ondernemend Nijmegen

Nijmegen is niet alleen de leukste stad van Nederland (al zeggen we het zelf haha), maar ook een erg bewuste en bruisende stad. Vol jonge, ondernemende types die doen waar ze goed in zijn (unapologetically so)! 

Hier wilden wij 1 – mee samenwerken en 2 – onderdeel van worden. 
Met trots kunnen we zeggen dat dit al redelijk gelukt is! 

kwaliteit met een verhaal 

atelier staat voor aandacht, kwaliteit en inspiratie. Om dit tot leven te brengen en te kunnen waarborgen vonden wij het vanaf het begin essentieel om samenwerkingen op te zoeken met startende ondernemers die in hun eigen kracht staan. Samen ondernemen = samen groeien. 

Nu, een jaar verder, hebben we meerdere partners die bijdragen aan ons succes. 
Resultaat: kwaliteit met een verhaal. 

Diva Maria Brons, oprichter van de old-school kleding webshop; Forces Vintage (https://forcesvintage.com), was onze eerste samenwerking en daarom het eerste verhaal dat wij willen delen met jullie.

atelier x Forces Vintage

Werkkleding! Where else to start?! (girls will be girls). Met de retro stijl van atelier zijn de Harley Davidson shirts van Forces Vintage de perfecte match! We dragen en promoten ze. 

Ze zijn mega tof, duurzaam, one-of-a-kind, unisex & vintage; wie wil hier nou niet in werken?! “Ik begon gewoon mijn eigen vintage garderobe op insta te zetten als ik wat extra geld kon gebruiken” vertelde Diva… “Het sprak mensen gewoon aan en ik kreeg steeds meer aanvragen. Daaruit rolde mijn eerste baby: Forces Vintage”

Van een hobby naar een lopend bedrijf. Daar zijn niet alleen wij als atelier blij mee, maar ook de 13k+ followers op de Forces insta

vintage pop-up

Van online naar offline: meer vintage dan dit wordt het niet! Inmiddels 2 vintage pop-up edities verder bij atelier; drink, shop & 90’s tunes. Deze collab bevalt ons zó goed dat het een regular wordt binnen the atelier fam. 

Diva ziet deze samenwerking ook helemaal zitten; “Je kan gewoon zijn wie je bent bij atelier … het spreekt iedereen aan…daar draait vintage om… de laagdrempeligheid matcht helemaal met Forces.” Forces richt zich onder andere op het merk Harley Davidson; “Het is een soort levensstijl… voor de free riders: je haren loslaten, een eigen weg kiezen: it’s all about the freedom!” 

Stay tuned voor de volgende editie!  Check out deze tiktok van de eerste: https://vm.tiktok.com/ZGJmMTMAU/

Diva Maria Brons 

Jullie kennen haar waarschijnlijk van Echte Meiden in de Jungle, of misschien van De Bachelor met Tony Junior, of wellicht van haar bekende ‘stem’ – waar ze genoeg zelfspot over heeft! Maar wij kennen haar al jaren, gewoon als Diva: toffe chick met een lief hart die gewoon haar eigen ding doet. Een jonge, vrouwelijke ondernemer, zus, dochter, bestie van haar vrienden, a dog mama en een bloedmooie, spontane meid. 

Van jongs af aan heeft Diva al een grote passie voor vintage; “I got it from my mama”, vertelde ze, “mijn moeder nam me vroeger altijd mee naar thrift shops (Zipper & Episode) in Amsterdam… en toen ging ik naar Fabrics & more, hier om de hoek”. 

Eerlijk is Diva ook zeker. Je zou het misschien niet verwachten: “maar ik heb vroeger en nog steeds weleens last van sociale angsten”. Van sociale angsten naar ondernemer, naar bn’er, wat een manier om uit je comfortzone te stappen! Jong en ondernemend, licht koppig, -she goes with the flow- en van haar levensstijl haar werk gemaakt; klinkt bekend toch? Ook daarom: zo passend bij ons. 

van je levensstijl je werk maken

Voor veel is het een day dream, maar voor Diva is het realiteit geworden: van je levensstijl je werk maken. “Ik was bezig met de zoveelste studie, maar het was gewoon niets voor mij… Ik miste enorm de motivatie, onvoorspelbaarheid & de vrijheid…”. Vanuit deze motivatie begon Diva met Forces in 2019. 

Diva’s advies om van je levensstijl je werk te maken: “be oblivious… de angsten of de gedachte van: nee ik kan het niet, omdraaien naar: jawel, ik kan het wel!”. Dit is volgens Diva wat de meeste mensen tegenhoudt om er vol voor te gaan. Verder moet je vertrouwen hebben in je eigen kracht, geen arrogantie maar zelfverzekerdheid (fake it till you make it haha). Zo herkenbaar! Je moet er gewoon inspringen, al zijn er 1000 redenen om het niet te doen –life is too short-. 

Dit is natuurlijk wel het romantische beeld: het gaat niet altijd in één keer goed, het is een on-going proces van -ups- & -downs- (leermomenten!). Het is hard werken, overuren draaien, weinig slaap, veel concessies doen & er vol voor gaan. Belangrijk is, dat wanneer de tijd rijp is, je ook een stapje terug moet kunnen doen om gezond met jezelf en je onderneming om te kunnen gaan“Het moet ook gewoon leuk blijven!”, voegt Diva toe. Mee eens! 

-Humble- is een woord waar je Diva mee kan omschrijven; “het gaat nog steeds niet altijd vanzelf…de ene maand komt er meer binnen dan de andere maand”. Maar dat is dan ook het leuke aan ondernemen: “je hebt het zelf in de hand; hoe meer energie ik in Forces stop, hoe meer ik er voor terugkrijg”.

Wat de toekomst inhoudt? Geen idee! “Het spontane trekt me zeer… zonder verwachtingen blijven doen wat ik doe”. Maar stiekem is Diva toch al druk bezig met haar tweede onderneming; Maui Loa (https://www.mauiloabeauty.com), haar beauty & cosmetic onderneming.  

Onze collab met Diva van Forces Vintage is maar één van de verhalen die wij met plezier delen. Zonder deze verhalen, producten en samenwerkingen zou atelier niet zijn wat het is. Diva, bedankt! Proost op nog veel vintage samenwerking plezier. 

Much love & till next time,

atelier.

discover
more
stories:

REFORM atelier nijmegen

het verhaal achter REFORM  ~ blog #4

het verhaal achter REFORM more than a sport, it’s a LIFESTYLE! Wij, Sharon en Ananda, houden wel van een flinke workout, een rustmoment en van het goede leven. Balance is key, toch?! Wij hebben verschillende soorten sport geprobeerd in de

read more