atelier logo 2023

screw it, let’s do it. ~ blog #1

Op een persoonlijke noot mee in onze avonturen -the journey- van a t e l i e r. 

The GOOD & the CHALLENGES!

working 9 to 5

Misschien herkenbaar voor veel van jullie: tijdens de dagelijkse koffiewandeling door de stad met je bestie zeuren over hoe boring je 9-5 home-office job voelt op het moment. Samen sparren en dromen over eigen ideeën – met de nadruk op dromen.

Een kinderdroom, zo voelde het altijd. Samen een eigen onderneming starten? Toekomstmuziek.

Want toen was de koffie op. Zaten we weer thuis achter onze laptop; wakker van de droom, werk mails te beantwoorden.

Begrijp ons niet verkeerd; wij haalden veel kennis en ook zeker voldoening uit onze banen, maar de droom voor “later” gaf toch altijd veel nodige energie in deze rare tijd; onze houvast. Toch voelde voor beide de stap te groot;

-“Nee, eerst nog een paar jaar meer ervaring opdoen met een ‘grote mensenbaan’, dan gaan mensen ons pas echt serieus nemen…”

-“Maar ik heb nu een goed inkomen en zekerheid…”

-“Lukt het ons wel?…”

-“Hoe krijgen we het geld rond?….”

Op papier dus zeker meer redenen om het niet te doen, dan om het wel te doen.

Maar een leven op papier, binnen de verwachte lijntjes, that’s boring!

Daarom kwam toch sneller dan verwacht de dag dat we opnieuw aan de wandel waren, elkaar aankeken, en het allebei voelden: het is tijd om samen de diepte in te springen.

About atelier

screw it, let’s do it

Een sprong in de diepte, en wat voor een! Van stabiliteit naar onzekerheid. In coronatijd een horecazaak openen?! We moeten wel gek zijn! Maar without risk, no reward, toch?! Na de afgelopen corona-jaren wilden we weer inspiratie voelen, gemotiveerd raken van ons werk en vooral de dagen vullen met al onze passies. Wij wilden onze identiteit tot leven brengen en onze kennis, ervaring, studies en passies intrigeren in een totaal concept.

Kortom:
van onze levensstijl ons werk maken,
met doel om onszelf en hopelijk ook anderen te inspireren.

Wat dus begon als een droom of een ‘over 5 jaar’ plan, is al snel een sprong in de diepte geworden. En waarom ook niet nu? Het leven is te kort (cliché, we know, maar true)! Tussen het moment dat de keuze was gemaakt en het moment van onze sleuteloverdracht zaten nog geen 4 maanden.

Wat?!
Zo snel kan het dus gaan. “Hoe dan?!” – Dat weten we zelf ook niet helemaal (haha), laten we het maar op (heeel veel) geluk en het lot gooien. Maar even serieus, vanaf de dag dat wij de knoop hebben doorgehakt, was elke gemaakte stap juist en voelde deze samenwerking en onderneming als meant to be.

  • Concept? Check! Vanaf het moment dat we officieel gingen brainstormen, was het concept binnen een avond op papier.
  • Droom locatie? Check! Toch niet check! Check! Hier komen we later nog een keer op terug.
  • Financiering? van 0 naar [$$$] Check!
    Met het maken van een toffe conceptboek en financiële forecast konden we met 0 euro op onze rekening, onze families en overige financierders inspireren om in ons te investeren.
  • Positieve reacties? Check! Iedereen werd enthousiast over onze plannen en ondanks wat ‘constructive critisism’ konden we echt iedereen overtuigen! Dit bevestigde onze keuze!
  • Kortom: meant to be toch!? Tot nu toe is het een combinatie van hard werk, passie & volledig vertrouwen en overtuiging in ons concept, het lot en timing, ons uitgebreid netwerk, vrienden en familie. En het belangrijkste; hulp!!! Zonder hulp van ons netwerk was het ons ook zeker niet gelukt. De dank is enorm!
  • Next steps? Van onze visie realiteit maken! Onze (iets te) zelfverzekerde ideeën werkelijkheid gaan maken. Nou, succes dames! Hierbij zullen we zeker nog tegen een (of twee) muren aanlopen; letterlijk en figuurlijk.

maar, long story short:

We zijn er.
Het is zo ver.
De trots is groot.
Let us introduce you to:
a t e l i e r.
BAR ALL DAY

Ons eigen a t e l i e r., een all day koffie-en-borrelzaak waar de BAR alle genotsmomenten van de dag verbindt. Van een kickstart in de ochtend met een kop koffie naar keuze of vers sapje naar toffe lunch specials met guilty pleasures. Later op de dag kun je bij ons terecht voor een borrel zoals hij hoort te zijn: toffe borrelplanken, een mooie selectie wijnen, speciaalbieren én cocktails. Een plek voor fijne gesprekken en toffe samenwerkingen, waar lokale producten, kwaliteit en inspiratie centraal staan. Een retro-moderne vibe waar iedereen zich thuis voelt. Nijmeegs, met een twist van Ananda en Sharon.

Maar wacht, wie zijn ‘wij’ eigenlijk?
Sharon & Ananda: blondie en brownie, ex-collegas, vrienden, koffie-lovers, wandelaars, food-alcohol-music lovers, en ondernemende chicks met een tikje teveel zelfvertrouwen. Binnenkort stellen we onszelf even goed voor!

Let‘s keep in touch!?

Till next time,

a t e l i e r.

discover
more
stories:

REFORM atelier nijmegen

het verhaal achter REFORM  ~ blog #4

het verhaal achter REFORM more than a sport, it’s a LIFESTYLE! Wij, Sharon en Ananda, houden wel van een flinke workout, een rustmoment en van het goede leven. Balance is key, toch?! Wij hebben verschillende soorten sport geprobeerd in de

read more
atelier vintage collab

atelier x forces vintage ~ blog #3

kwaliteit met een verhaal ondernemend Nijmegen Nijmegen is niet alleen de leukste stad van Nederland (al zeggen we het zelf haha), maar ook een erg bewuste en bruisende stad. Vol jonge, ondernemende types die doen waar ze goed in zijn

read more